Nordic Fire Torsby / Torsby airplus

De Torsby is een innovatieve pelletkachel met nostalgische uitstraling. De kachel kan uitgevoerd worden in speksteen, zwart keramiek of in zwart staal geleverd worden. De ruimte ventilator beschikt over een relax functie. Dit houdt in dat ventilator zeer langzaam draait, ongeacht de hoogte van het ingestelde vermogen. De kachel heeft een hoog rendement van 91,8% en energielabel A+.

De Torsby is ook leverbaar in airplus versie, de pelletkachel heeft 1 extra warmelucht uitgang aan de achterzijde, waarmee een extra ruimte verwarmd kan worden.

Afmetingen HxBxD: 1024 x 502 x 540 mm

Pellets
Front
6-8KW
Nordic Fire
Nordic Fire Torsby / Torsby airplus
Nordic Fire Torsby / Torsby airplus

Nordic Fire

De pelletkachels van Nordic Fire bieden u vele voordelen ten opzichte van de standaard pelletkachels, hoogwaardige kwaliteit, een langere levensduur en zuiniger met het verbruik van pellets. Daarnaast kiest u ook voor het mooiste vuur en wilt u geen storend geluid tijdens het gebruik van de pelletkachel.

Inbouw & inzethaarden
De serie bestaat uit strak vormgegeven inbouw- haarden in diverse uitvoeringen. Ook zijn er inzethaarden die geschikt zijn om in te bouwen in een bestaande situatie. Een inzethaard is ideaal om uw oude openhaard te vervangen waardoor u profiteert van het veel hogere rendement.

Airplus systeem
Diverse pelletkachels zijn uitgevoerd met het airplus-systeem.
Dit zijn extra kanalen die naar een tweede of derde ruimte worden geleid. Op deze wijze kunnen meerde- re ruimtes worden verwarmd. De hoeveelheid warme lucht kan per ruimte geregeld worden om zo de warmte naar wens te verdelen

Quick Start System
Een Nordic Fire pelletkachel is uitgevoerd met een kwarts ontsteker (gloeispiraal). Deze ontsteker is binnen 10 seconden opgewarmd en wordt vele malen heter. Daardoor zal de kachel veel sneller starten en ontstaat er bijna geen rook. Bovendien wordt er stroom bespaard doordat de opstarttijd veel korter is.

Het mooiste vlameffect Dankzij de gepatenteerde verbrandingstechiek, waarbij de luchttoevoer boven het vuur uitkomt ontstaat er een veel mooier vuurbeeld. Hierdoor is het vuur niet alleen rustiger, maar zijn de vlammen ook nog eens groter. De Nordic Fire pelletkachels beschikken niet voor niets over het mooiste vlameffect.

Vol automatische reiniging De Nordic Fire pelletkachels zijn voorzien van een nieuwe vol-automatische-reiniging. De brander kantelt automatisch voordat de kachel wordt ingeschakeld. Hierdoor worden de rest-assen afgevoerd in de aslade. Kans op verstopping is daardoor verleden tijd en kunt u tot wel een maand blijven stoken zonder de aslade toe hoeven legen.

Langere levensduur Een Nordic Fire pelletkachel heeft een langere levensduur, dankzij de hoogwaardige materialen waaruit de kachel is opgebouwd. De kachel bestaat uit gietijzer en zwaar staal. De branderruimte is bekleed met het sterkste vermiculite. Dit heeft als voordeel dat er minder warmte naar de electronische onderdelen kan doorstralen. Daarnaast is de pellet-toevoer-vijzel verchroomd wat leidt tot minder slijtage en minder geluid.

De stilste in zijn soort Een Nordic Fire pelletkachel is de stilste in zijn soort. Dankzij de traploze pellet-toevoer-motor in combinatie met een vol-verschroomde vijzel hoort u deze niet meer. Daarnaast is de naar wens in te stellen ventilator volledig uit te schakelen, waardoor de pelletkachel uiteindelijk erg stil is.