Assortiment

Onderhoud

Onderhoud pelletkachel

Een pelletkachel heeft dagelijks een klein beetje onderhoud nodig. Dit kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. De handelingen die u moet uitvoeren hangen af van het type pelletkachel dat u heeft. In de meeste gevallen gaat het om de volgende zaken:

  • Bijvullen van de pelletkorrels
  • Het reinigen van het ruitje met een vochtige doek of keukenrol
  • De aslade leegmaken (afhankelijk van de grootte)
  • Schoonmaken van de branderruimte. 
  • Leeg maken van de branderpot (let goed op dat de gaatjes open zijn)

Regelmatig onderhoud is niet alleen belangrijk voor de levensduur van de kachel, maar ook voor een efficiƫnte verbranding van de pellets. In een vervuilde kachel zal de verbranding niet optimaal verlopen omdat de rookgassen niet voldoende worden afgevoerd of omdat er te weinig zuurstof wordt aangevoerd.

Het advies is om een jaar na installatie van de pelletkachel de eerste onderhoudsbeurt te plannen. Een goed onderhouden pelletkachel produceert op een schone manier energie en heeft bovendien een hoger verbrandingsrendement.
Wij zorgen er tijdens dit onderhoud voor dat onder andere de binnenzijde wordt gereinigd, diverse onderdelen worden nagekeken en de afstelling van de pelletkachel wordt gecontroleerd.

Onderhoud gashaard

Wilt u lang genieten van de gashaard? Dan is onderhoud heel belangrijk. In vergelijking met bijvoorbeeld een hout- of pelletkachel is een gaskachel/gashaard zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft geen hout op voorraad te hebben of de as te verwijderen. Wel zijn er een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn voor het onderhoud van de gashaard.

Het advies is om een jaar na installatie van de gashaard de eerste onderhoudsbeurt te plannen. Door een regelmatige onderhoudsbeurt aan de haard bent u gegarandeerd van een goed en veilig gebruik van de haard, gaat de gashaard langer mee en is er minder kans op storingen. Laat u geen onderhoud plegen aan de gashaard, dan kunnen er problemen met de gashaard optreden, bijvoorbeeld dat deze niet wilt ontsteken. Ook als u de gashaard weinig gebruikt is een onderhoudsbeurt ook belangrijk. Juist wanneer de gashaard weinig wordt gebruikt is er meer kans op stof en vervuiling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact met ons op!