Charnwood Cove 2

Hoewel de Cove een verfijnd design heeft is hij eenvoudig te bedienen. Met één verwijderbare handgreep kan u zowel de deur openen als het schutrooster bedienen. De Cove is beschikbaar in twee formaten en met een optionele sokkel.

Deze kachel heeft een rendement van 77%

Afmetingen ( H x B x D): 647 x 600 x 418 mm
Hoogte sokkel: 247 mm

Hout
Front
6-8KW
Charnwood
Charnwood Cove 2
Charnwood Cove 2

Charnwood

Het Engelse Charnwood is opgericht omstreeks 1972 en is gespecialiseerd in het maken van geraffineerde houtkachels. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen. Een investering in een Charnwood is meer dan een korte termijnrelatie ! Deze kachels worden volledig in Groot-Brittannië gemaakt door geschoolde werknemers en met behulp van high-tech precisiemachines. Aan de basis van hun succes ligt niet alleen een degelijk product, maar ook een sterke service. Charnwood heeft er steeds naar gestreefd om aan alle wensen van hun klanten te kunnen voldoen, waardoor het is uitgegroeid van een bedrijf dat enkele honderden kachels produceerde per jaar, tot een sterke speler in de markt die ondertussen vele duizenden kachels verdeelt over de hele wereld.

Charnwood hecht veel belang aan duurzaamheid en gebruikt dan ook alleen maar de beste materialen : plaatstaal, gietijzer, vuurvaste stenen en keramisch glas. Deze materialen hebben uitstekende warmte-isolatie eigenschappen en zijn bijzonder sterk. De kachel kan met deze grondstoffen volledig afgesloten worden om een optimale controle over de verbranding te hebben. De eenvoud van deze kachels garandeert ook een makkelijk onderhoud !